Helft van de huiseigenaren heeft weinig kennis van WOZ - Huurder Gevraagd , HGD

Direct Contact
25 April 2018
Category
Uncategorized
Comments 0

Uit onderzoek van het AVROTROS- consumentenprogramma Radar onder ruim 16.000 huiseigenaren, blijkt dat bijna de helft van de huiseigenaren er geen of onvoldoende kennis van heeft hoe de WOZ-waarde van hun huis of woning wordt vastgesteld.

Als huizenbezitter krijg je jaarlijks de WOZ-beschikking van jouw gemeente waarin de geschatte waarde van jouw woning staat. In het onderzoek van Radar heeft 90 procent van de ondervraagden de beschikking hebben ontvangen. 57 procent weet hoe de WOZ-waarde tot stand komt en 43 procent weet het niet of niet exact. Radar stelt dat de helft van de ondervraagden bezwaar indient als de WOZ-waarde te hoog of te laag wordt ingeschat.

Kassa van BNNVARA concludeert dat gemeenten erg traag zijn wat betreft het verwerken van bezwaren tegen WOZ-beschikkingen. Na onderzoek van Kassa en de gegevens van de Waarderingskamer, voldoen 76 gemeenten en belastingsamenwerkingsverbanden niet aan de norm die stelt dat 70 procent van de bezwaren op 1 oktober afgerond moeten zijn. Voor huurders pakken de achterstanden in de afhandeling van bezwaren volgens Kassa vervelend uit, omdat een lagere WOZ-waarde mogelijk betekent dat ze minder huur hoeven te betalen.

Bron: Telegraaf
10-03-2018

Comments are closed.