Verhuur leegstandswet - Huurder Gevraagd , HGD

Direct Contact

Meer informatie over verhuur via de leegstandswet? Op Huurdergevraagd.nl helpen wij u hier graag mee verder!

Hét voordeel van verhuur via de leegstandswet is dat u uw woning gewoon te koop kan laten staan terwijl u uw woning verhuurt. Hierdoor kunt u dubbele lasten (als deze aanwezig zijn) dekken door de opbrengsten van de verhuur. Daarnaast is uw woning minder gevoelig voor vandalisme omdat het niet leeg staat.

Door de wetwijzigingen van 1 juli 2013 is het gemakkelijker geworden uw woning te verhuren via de leegstandswet. Zo mag u nu zelf de verhuurprijs vaststellen, kunt u een vergunning aanvragen voor 5 jaar bij de gemeente en hoeft u in het contract maar beperkte huurdersbescherming te garanderen. Als u uw woning heeft verkocht is het door de opzegtermijn van 3 maanden makkelijker de huurder te laten vertrekken.

Er zijn wel een aantal zaken waar uw rekening mee dient te houden als u wilt verhuren via de leegstandswet. Zo dient u toestemming te vragen bij uw hypotheekverstrekker of bank. Ook moet u bij uw gemeente een vergunning aanvragen door middel van de ‘Aanvraag vergunning tot tijdelijke verhuur’. Het kan tot zes weken duren voordat u uw vergunning heeft gekregen. Ook is het belangrijk niet te vergeten een degelijk contract op te (laten) stellen waar de duur duidelijk in wordt aangegeven en uw verzekeraar in te lichten. Daarnaast dient u er rekening mee te houden dat uw woning verschuift van box 1 naar box 3.

Geïnteresseerd in verhuur via de leegstandswet en op zoek naar een huurder? Op Huurdergevraagd.nl matchen wij uw huis aan een van onze woningzoekenden. Wij hebben een totaal bestand van 30.000 woningzoekenden. Deze zijn allemaal gescreend op hun antecedenten, identiteit en financiële achtergrond. Zo proberen wij u aan een betrouwbare huurder te matchen. Als er een match is neemt de makelaar waar de woningzoekende zich heeft ingeschreven binnen 48 uur contact met u op.

Schrijf uw huis nu geheel vrijblijvend in op Huurdergevraagd.nl!